Online-training

Een vrij en blij kind zonder perfectionisme!

Help je kind BINNEN 2 MAANDEN weer met

RUST, PLEZIER en ONBEVANGENHEID

NIEUW UITDAGINGEN

aan te laten gaan! 

(LET OP!! Voor een goed begin van volgend schooljaar:
tot 1 september a.s. voor een speciale prijs!)  

Herken jij dit?

Maak jij je wel eens zorgen, omdat jouw kind …

 • … lastig in slaap valt door gepieker?
 • … bepaalde taken liever uitstelt omdat hij niet zeker weet of ze gaan lukken?
 • … een taak veel te groot maakt (want stel dat hij iets over het hoofd ziet)?
 • … het liefst alles zelfstandig doet (want hij kan het zelf het beste)?
 • … bij een werkstuk blijft sleutelen aan pietluttigheden die er eigenlijk niet toe doen?
 • … zich erg bezighoudt met wat anderen van hem denken?
 • … op school nu nog makkelijk meekomt, terwijl je je afvraagt hoe dat moet als de stof moeilijker wordt?
 • … faalangstig is?
 • … maar ook vaak de ‘fouten’ bij anderen ziet? en
 • … eigenlijk alleen tevreden is met het allerbeste resultaat?

Als je (een aantal van) deze omstandigheden herkent bij je kind, dan bestaat de kans dat jouw kind een patroon van perfectionisme heeft ontwikkeld of aan het ontwikkelen is.

Jij als ouder

Grote kans dat je je dan als ouder wel eens radeloos voelt. Omdat je niet meer weet wat je voor je kind kunt doen om het te kalmeren. Liefst voordat dit erger wordt of zijn taken groter. Ook kan het zijn dat je je gefrustreerd voelt als gevolg van de vele confrontaties die dit levert. Bijvoorbeeld wanneer je hem wilt overhoren, hem advies probeert te geven of hij ‘kritiek’ voelt en daar fel op reageert.

De gevolgen van perfectionisme

Wanneer je het vermoeden hebt dat jouw kind (een zekere mate van) perfectionisme ontwikkeld heeft, zul je ook het gevoel wel herkennen dat jouw kind eigenlijk altijd ‘aan’ staat; alsof hij een continue radartje in zijn hoofd heeft lopen dat zich steeds afvraag “of het wel goed genoeg is wat hij doet!”. Dat kan heel vermoeiend zijn voor je kind. Chronische vermoeidheid is dan ook één van de gevolgen van perfectionisme. Maar misschien herken je ook gevolgen, zoals:

   • een kort lontje,
   • slechte concentratie,
   • keuzestress,
   • rusteloosheid,
   • een gebrek aan energie,
   • slecht tegen kritiek kunnen,
   • in werkelijkheid weinig gedaan krijgen,
   • zich klein houden en binnen zijn comfort zone blijven,
   • onderpresteren,
   • veel ruzie maken,
   • conflict juist uit de weggaan of de schuld snel buiten zichzelf leggen.

HOE ZOU HET DAN ZIJN ALS JIJ PRECIES WIST HOE JIJ JE KIND KON HELPEN?

 

zodat hij

 • meer vertrouwen en minder druk ervaart,
 • tevreden is met wie hij is en wat hij presteert,
 • … fouten maken erbij vindt horen,
 • lichter in het leven staat,
 • trots is op zijn successen (in plaats van die toe te wijzen aan een ander, toeval of geluk),
 • … zich minder zorgen maakt over wat anderen van hem denken,
 • … zich ondanks een zekere mate van onzekerheid (want hé dat hoort erbij) zich toch sterk voelt en weer actie durft te ondernemen,

en jij

je daardoor als ouder óók minder zorgen hoeft te maken? En jij je rustiger, misschien zelfs wel opgelucht kunt voelen? Of blijer, lichter, misschien zelfs wel minder verdrietig?

DAT IS WAT DEZE TRAINING JOU OPLEVERT!

Nu voor slechts € 297 incl. BTW (i.p.v. € 500)

Veel adviezen die gericht zijn op het bestrijden van perfectionisme leggen de nadruk op de symptomen ervan. Zo kun je met je kind afspreken slechts een bepaalde tijd te besteden aan een taak of eerder hulp in te schalen. Ook kun je hem (en dat heb je vast al eens gedaan) op het hart drukken “vooral fouten te maken.” Sterker nog “Fouten maken moet!”. Deze maatregelen kúnnen de situatie verbeteren. Zeker! Maar vaker is er voor een blijvend resultaat meer voor nodig. Daarom kijken we in deze training óók naar vragen als “Wat ís perfectionisme dan precies?” en “hoe komt het dat mijn kind dit patroon heeft ontwikkeld?”. Om vervolgens het patroon écht te kunnen verbreken.

Perfectionisme pak je écht aan door dieper te kijken.

Dat kunnen kinderen ook.

Dankzij de online-training “Een vrij en blij kind zonder perfectionisme” zal jouw kind zich niet langer geremd voelen door angst, maar krijgt hij de regie over zijn gedachten en emoties weer terug. Hij zal beter naar zichzelf (in plaats van dat kritische stemmetje!) leren luisteren en beter begrijpen én waarderen wie hij is. Tegenslagen of mislukte pogingen zullen daar in de toekomst niks aan veranderen! Dankzij een hernieuwd gevoel van veiligheid – Ik ben ok!  – neemt de spanning bij nieuwe uitdagingen of sociale interacties af en komt er ruimte voor plezier en energie!

“NIET ANGST MAAR PLEZIER IS DE GROOTSTE BRON VAN CREATIVITEIT”

Nadia: “In deze training worden naast de filmpjes met heldere achtergrond van perfectionisme, talrijke laagdrempelige oefeningen aangeboden. Het volgen van de training heeft het thema perfectionisme inzichtelijker voor mezelf gemaakt en heeft geleid tot mooie gesprekken met mijn dochter. Het geeft handvatten om je kinderen beter te begrijpen en te steunen in situaties die voor hen lastig zijn. Mijn dochter bloeide er zo van op. Ik raad je de training van harte aan!”

 

VOOR WIE IS DE TRAINING GEMAAKT?

De training is bedoeld voor alle ouders die het verlangen hebben dat hun kind weer vanuit rust en met vertrouwen en plezier nieuwe uitdagingen aan durft te gaan. Die willen voorkomen dat een gevoel van angst hem in de toekomst klein zal houden en die ervan dromen dat hun kind weer iets dichter bij zichzelf durft te blijven en werkelijk kan ontspannen.

 

Goed om te weten is 

dat perfectionisme géén ziekte of aandoening is!

Iedereen heeft er in zekere mate wel last van.

Deze training helpt je kind op een leuke manier

de juiste balans te hervinden.

 

WAT JE MET DE TRAINING GAAT BEREIKEN:

 • Je zult goed leren begrijpen wat perfectionisme nu precies is, hoe het ontstaat en wat de uitingsvormen en gevolgen kunnen zijn.
 • Zo leer je het patroon van perfectionisme herkennen bij je kind en leer je hoe er voortaan als ouder mee om te gaan, en hoe je je kind het beste kan benaderen om zijn zelfvertrouwen te doen groeien.
 • Je leert erover praten met je kind op zijn niveau, zodat hij het patroon (met bijbehorend negatieve stemmetje) ook zelf leert herkennen en los leert zien van zichzelf.
 • Je leert jouw kind kennismaken met en vertrouwen op ándere (speelsere en zachtere) raadgevers.
 • Je leert hem zo dichter bij zichzelf te blijven en steviger én meer ontspannen in het leven te staan. Blij te zijn!
 • Zo leer je je kind lichter te leven én ervaar je zelf meer rust en vertrouwen.

WAT KRIJG JE?

 • Na inschrijving krijg je direct toegang tot mijn besloten leeromgeving.
 • Je treft alle 6 Modules aan, vol filmpjes, creatieve werkboeken en handige links met:
 • In Modules 1, 2 en 3 vooral inzichten en tips voor jou waar je direct mee aan de slag kan (zodat je b.v. weet wat je kan doen als jouw kind een woedeaanval heeft omdat iets niet lukte…), en
 • In Modules 4, 5 en 6 creatieve, praktische opdrachten voor (jou en) jouw kind (Zodat hijzelf b.v. leert met angst en frustratie om te gaan…).
 • De online-training blijf in principe altijd toegankelijk, zodat je zo lang over de training kan doen als je wilt of altijd iets terug kunt kijken. Mocht de training ooit off-line gehaald worden, dan ontvang je bericht en blijft hij nog 3 maanden beschikbaar om het af te ronden of dingen te downloaden.

Iris van Noordwijk: “Tijdens het volgen van de training veranderde mijn kind van een bangig meisje met weinig zelfvertrouwen in een kind dat een stuk vrolijker en sterker in de wereld staat! De training neemt je mee met theorie en oefeningen, die jouw kind leren weer de regie over haar leven terug te nemen! De stof wordt op een heldere en toegankelijke wijze aangeboden en je kan er op elke gewenst moment mee aan de slag. Bovendien is het ook echt leuk om samen met je kind te doen. Als je eenmaal de patronen herkent, gaat het bijna vanzelf. Een hele waardevolle training voor jezelf én je kind, waar het de rest van zijn leven super veel profijt van heeft!”

Wie is Stefanie?

Ik ben Stefanie Viëtor. Ook ik had zowel als kind en als volwassene last van perfectionisme. Ik hoor me er tijdens mijn eerste sollicitatie nog hoog over opgeven. Het leek mij toen nog een goede eigenschap. Mijn toekomstige werkgever zou immers iemand aannemen die toegewijd was en kwaliteit zou leveren. Toch is deze eigenschap nooit goed nieuws.

Perfectionisme leidt tot uitstelgedrag, stress, frustratie en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Dat heb ik aan den lijve ondervonden. Desondanks ging ik lange tijd maar door. Tot de prijs van mijn perfectionisme te hoog werd. Het harde werken voor succes ging ten koste van een ander kant van mijzelf. Die kreeg niet of nauwelijks de ruimte; mijn creatieve, ontspannen en onderzoekende kant. Het stuk van mij dat houdt van tekenen, muziek maken, lummelen, onbelangrijke dingen doen. Lange tijd was mijn perfectionistische kant bang dat als ik die andere kant óók zou tonen, ik tegen zou vallen, teleur zou stellen. Gelukkig weet ik inmiddels beter. En neem ik in alles wat ik doe mijn hele zelf mee.

DIT MAG JE VERWACHTEN:  

Voor een investering van slechts € 297 krijg je heel veel informatie en inspiratie, en enorm veel leuke en gevarieerde handvaten en oefeningen om jezelf als ouder in onder te dompelen en samen met je kind mee te aan de slag te gaan. Zo zal je hem voor relatief weinig geld op een effectieve, duurzame manier kunnen leren zich een stuk lekkerder te voelen, en zo weer op een relaxedte manier nieuwe uitdagingen aan te gaan.

SPOILER: De ontwikkeling van jouw kind staat centraal, maar zelf zal je er waarschijnlijk óók heel veel van op kunnen pikken.

“PERFECTIONISME IS NIET ONSCHULDIG EN LOST ZICH NIET VANZELF OP.”

KLAAR OM JE IN TE SCHRIJVEN? DIT ZAL JE BEREIKEN!

Je krijgt enorm veel informatie over het begrip perfectionisme en wordt overspoeld met handvatten en creatieve werkvormen om jouw kind te leren zijn perfectionisme los te laten. Je zult leren hoe je hem kunt helpen beter naar zichzelf te luisteren en te vertrouwen op zichzelf. Na afloop van de training zie je bij jouw kind zijn energie en nieuwsgierigheid weer terug en hebben jullie samen weer vertrouwen in de toekomst.

 

Een veel gehoorde wens van volwassenen is dat ze graag eerder hadden geleerd beter naar zichzelf te luisteren.

Jij kan jouw kind daar nú mee helpen.

VEEL GESTELDE VRAGEN:

Voor wie is dit programma geschikt?

Voor nieuwsgierig ouders, die graag willen leren hoe zij hun kind dat last heeft van perfectionisme het beste kunnen helpen. Daarvoor is het noodzakelijk zelf óók af en toe in de spiegel te durven kijken! ; )

Hoe weet ik of mijn kind last heeft van perfectionisme en deze training iets voor ons is?

Alle kinderen zijn anders. Zo zullen ook de kenmerken van perfectionisme en de mate waarin je die herkent tussen kinderen verschillen. Er is geen ‘one size fits all’.

Maar in zijn algemeen legt een kind dat last heeft van perfectionisme de lat onrealistisch hoog voor zichzelf en kan hij de dingen in zijn ogen nooit echt ‘goed genoeg’ doen. Hierdoor verkrampt hij als het ware. Dat kan spelen op het gebied van school, uiterlijk, vriendschappen, sport, etc. Maar misschien heeft jouw kind wel meerdere ballen hoog te houden.

Met wat onzekerheid is overigens niks mis! En bepaalde spanning kan zelf helpend zijn. Maar in geval van perfectionisme is de spanning te vaak en te groot aanwezig, waardoor het jouw kind niet helpt, maar in de weg zit. Hierdoor houdt jouw kind zich niet alleen onnodig klein, maar kan hij ook last hebben van vermoeidheid en prikkelbaarheid of concentratiegebrek.

Het is een training voor ouders toch?

Niet alleen. In de training leer je met dankzij allerlei verschillende ‘leervormen’ (zoals filmpjes, werkboeken en leuke links) wat jij kunt doen om jouw kind te helpen weer ontspannen en nieuwsgierig in het leven tet staan. Daarbij heb je jouzelf én je kind natuurlijk nodig.

Het eerst deel van de training is wat theoretischer en uitsluitend gericht op jou als ouder. Het geeft je onmisbare inzichten in het patroon van perfectionisme om jouw kind goed te kunnen helpen. Daarnaast leer je niet alleen anders kijken naar jouw kind, maar óók naar jezelf, en de rol van eventueel anderen in de omgeving van jouw kind.

Het tweede deel van de training is praktischer. Daar krijg je leuke handvaten om samen met jouw kind op een creatieve manier zijn perfectionisme de baas te worden en weer de regie terug te krijgen.

Hoe kan ik mijn kind motiveren mee te doen aan de opdrachten?

In de training krijg je ontzettend veel inzichten en tips die betrekking hebben op jouzelf en/of jouw gezin én handvaten die jij kunt toepassen in jouw rol als ouder. Zo kun je dankzij de training alleen daarmee al een groot verschil maken voor je kind zonder dat je kind iets hoeft te doen of te weten.

De tweede helft van de training biedt vervolgens superleuke oefeningen voor jouw kind! Mocht jouw kind nog niet direct bereid zijn daaraan mee te doen  volg ze dan zelf vooral toch. Ik weet uit ervaring van eerdere deelnemers dat er sneller dan je denkt een moment komt waarop je blij bent de kennis en/of oefeningen zó uit je zak te kunnen toveren, om je kind er alsnog mee te kunnen helpen.

Hoeveel kost de training en kan ik in termijnen betalen?

De investering voor de training is NU tijdelijk € 297 incl. btw. Klik hier om in 3 termijnen van € 99 te betalen.

Wanneer start de cursus?

Na betaling kun je direct beginnen!

Hoelang duurt de cursus?

De training is zo ontworpen, dat jouw kind zich binnen 2 maanden al een stuk ‘vrijer en blijer’ zal voelen! Maar… je kunt er zo kort of zo lang over doen als je wilt! Neem dus gerust je tijd om alles door te nemen.

Kan ik jou vragen stellen tijdens de training?

Nee, helaas is deze mogelijkheid er op dit moment nog niet.

Hoe krijg ik toegang tot de leeromgeving?

Na het kopen van de online training ontvang je 3 mails:

 

 1. Bevestiging
 2. Factuur voor je administratie
 3. Een mail met je inloggegevens voor de leeromgeving. Hiermee kun je direct inloggen.
Herroeping digitale content

Bij aankoop van de training geef mij uitdrukkelijk toestemming om de digitale content direct te leveren en verklaart daarmee afstand te doen van je recht op herroeping.

Verder nog vragen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Of twijfel je of de training voor jou geschikt is? Mail me dan gerust op info@kindercoachhaarlem.nl!